Namų statyba gali ir nevirsti naktiniu košmaru

17/02/2022 15:15

Namų statyba ir apdailos paslaugos – kaip niekada anksčiau vis labiau ieškomos ir pageidaujamos. Nepaslaptis, kad dažnas lietuvis renkasi gyventi nuosavame name užmiestyje, o pasiliekantiems mieste ir įsigijusiems butą – taip pat reikalingos vidaus apdailos ir įrengimo paslaugos.

Namų statyba labiausiai plečiasi aplink didžiuosius miestus, tačiau mažai atsilieka ir kiti regionai. Nauji namai labiau atitinka laikmečio reikalavimus tiek ploto, tiek šiluminės varžos atžvilgiu. Būtent tai skatina rinktis ar statyti naują namą, o ne renovuoti ankstesnės statybos būstą.

Dažnam statyba asocijuosi su dideliais vargais ir problemomis, tačiau tai gali būti visiškas mitas, jei tinkamai pasirinksite statybos rangovą. Dažna statybos bendrovė teikia visą paketą paslaugų – nuo namo projektavimo, susijusių konsultacijų, pačių statybos darbų, vėliau – apdailos darbų iki medžiagų tiekimo, baldų dizaino, projektavimo ir gamybos. Pasirinkus tokį komplektą, rūpesčių tikrai sumažėja. Rinktis skirtingus rangovus skirtingiems darbams, kai vieni stato, kiti daro išorės ar vidaus apdailą – labai neapdairu tiek laiko, tiek darbų kokybės atžvilgiu. Vienas rangovas visiems darbams gali geriau užtikrinti darbų nuoseklumą ir nepertraukiamą eigą bei visų statybos ir apdailos darbų kompleksišką kokybę.

Statybinės medžiagos ir sklandus jų tiekimas – labai svarbus sėkmingų statybų elementas. Išaugus statybų apimčiai ir statybinių medžiagų paklausai, galimi ir tiekimo trikdžiai, kas keičia statybos grafikus ir, be abejo, gadina nuotaiką užsakovui. Todėl rinktis statybos įmonę, kuri užsiima ir statybinių bei apdailos medžiagų prekyba labai apsimoka.

Pabaigus apdailos ir įrengimo darbus dažnas norėtų kuo greičiau įsikelti, bet baldų gamyba išgyvena tokį patį bumą kaip ir statyba, todėl jų gali tekti laukti ilgoje eilėje. Privalumas, jei jums statanti bendrovė teikia ir baldų projektavimo bei gamybos paslaugas. Jūsų specifiniai sumanymai ar nestandartinių erdvių užpildymas gali būti realizuotas be didelių pauzių ir laukimo eilių.

Taigi, namų statyba – nebūtinai sudėtingas ir komplikuotas procesas, jei pasirinksite tinkamą statybų partnerį. Todėl rinkimės atsakingai bei įvertindami visas galimas aplinkybes ir namų statyba nevirs Jūsų naktiniu košmaru.