Kaip pasirinkti šventės vietą vestuvėms?

24/02/2016 13:13

Bene dažniausiai jaunavedžiai, savo vestuves, renkasi švęsti restorane artimiausių žmonių apsuptyje, kur yra profesionalus aptarnavimas bei skanus maistas. Galime išgirsti nuomonių, jog toks pasisedėjimas tarp keturių sienų gali pasirodyti nuobodus, tačiau tereikia pasitelkti fantaziją.

Alternatyva puokštės metimui

Pripažinkime, kad nemažai idėjų vestuvėms „pasiskoliname“ iš populiarioios amerikietiškos kultūros. Štai, pavyzdžiui, puokštės metimas. Pabandykime įsisvaizduoti situaciją, kai ribota restorano erdvė sukeltų nepatogumų puokštės gaudytojoms. Siūlome keletą originalių alternatyvų šiai tradicijai:

1.      Puokštės perdavimas nebūtinai turi simbolizuoti naujai artėjančią santuoką. Vietoj metimo, perduokite savo gėles pačiai žavingiausiai močiutei salėje arba tokiu gestu pasveikinkite ilgiausiai santuokoje pragyvenusią porą.

2.      Pasiruoškite keletą atskirų puokščių ir įteikite jas savo bei jaunikio mamai. Prie jų galite prisegti padėkos žodžius arba išsakyti mintis garsiai.

Restorano taisyklės ir valgiaraštis

Vestuvinė vakarienė restorane, tai puiki galimybė turėti mėgstamą virtuvę ir profesnionalų aptarnavimą vienoje vietoje. Svarbiausia iš anksto išsiaiškinti svarbiausius dalykus: koks meniu bus siūlomas, ar bus leidžiama vietos aplinką puošti gėlėmis ar kita jūsų vestuvių tematiką atitinkančia atributika. Jeigu šventėje dalyvaus vaikai, galbūt restoranas siūlo specialų meniu mažiesiems.

Lietuvoje šventinės patiekalų tradicijos vis dar lieka populiarios. „Kai kurie klientai specialiai akcentuoja, kad nori baltos mišrainės, šaltų žuvies užkandžių ar, pavyzdžiui, lietuviškos giros“, - apie išlaikytas tradicijas pasakoja Panemunėje įsikūrusio restorano „Sena Skrynia“ direktorius Kastytis Kudarauskas.

Jeigu manote, kad dauguma jūsų svečių nėra linkę prie egzotiškos virtuvės patiekalų, vis tiek galite „sužaisti“ su teminiais švediško stiliaus kampeliais. Ši idėja paįvairins net droviausius ragautojus.

Pasak pašnekovo, bene dažniausias jaunavedžių prašymas yra tas, kad ant pagrindinio stalo būtų patiekti tradiciški patiekalai, tuo tarpu  vaisiai ar saldumynai, kad būtų patiekti specialioje jaunavedžių zonoje, kur būtų galima paragauti mėgstamiausių poros patiekalų.

Interaktyvios pramogos

Nors restorano erdvė dažnai būna ribota, tai dar nereiškia, kad turite būti prikaustyti prie savo kėdžių. Pasitarus su personalu, galite įgyvendinti nedideles, bet nuotaikingas interaktyvias idėjas.

  1. „Saldus palinkėjimas“. Tereiks padėklo nedekoruotų keksiukų ir maistinių dažų, bei kitų konditerinių papuošimų. Tegul kiekvienas svečias pasitelkia fantaziją ir  papuošia keksiuką savaip. 
  2. „Degustacija“.  Keksiukų dekoravimas tiks mažiems ir dideliems, o šis degustacijų žaidimas ypač patiks suaugusiems. Parenkite nedidelį staliuką su skirtingomis vyno rūšimis – tai gali būti tik taurės su skirtingais vynais. Ragaujant reikės atspėti sąraše pateiktas rūšis.

Kastytis Kudarauskas priduria: „Restoranų būna įvairiausių, bet dar įvairesni tai užsakovų norai. Reikia visada ieškoti kompromisų, tik tada galima tikėtis nuoširdaus ačiū ir grįžtančių klientų“.

Vestuvėse turi būti smagu. Problema ta, kad kiekvienas skirtingai įsivaizduoja ką tai reiškia. Vieni jaunavedžiai mėgsta sakyti, jog šventę organizuoja svečiams – svarbu, kad jiems būtų smagu. Kita kategorija porų teigia, kad ši diena tik jų, o nuotaikos tikrai nesugadins vienas kitas nepasitenkinęs veidas. Nei vienas atvejis neturi tapti taisykle.

Taigi, nesvarbu kur švęsite – jaukiame restorane senamiestyje ar iki paryčių šoksite kaimo sodyboje. Jeigu jūsų draugai ir artimieji mokės nuoširdžiai džiaugtis jūsų laime, tai šventės vieta taps mažiausiai svarbi.

Straipsniai

NAUJAS POŽIŪRIS Į PLAUKŲ DAŽYMĄ

17/12/2015 19:28
Plaukų dažymas namuose – viena iš daugiausia atsakomybės bei tikslumo reikalaujančių grožio procedūrų, kurias moteris atlieka savarankiškai. Siekdama kuo geresnio rezultato ir kuo mažesnio neigiamo šalutinio poveikio, plaukų dažų pasirinkimui ji skiria daug dėmesio. Dar visai neseniai rinkoje...

„Saurida“ degalinių tinkle kuras perkantiems internetu pigiau

09/01/2015 21:30
„Saurida“ degalinių tinklas gali pasiūlyti savo vartotojams ypač geras kainas perkant internetu įvairius degalus: benziną, dyzeliną, automobilines dujas (SND), žymėtą dyzeliną ūkininkams. "Saurida Oil&Gas" taip pat prekiauja dujų balionais Lietuvoje, Latvijoje ir kitose Europos šalyse. Taip...

4 Priežastys, kodėl verta užsiregistruoti į suaugusių pažinčių portalą

20/12/2014 19:21
Internetinių pažinčių portalų gausybėje, ko gero, vis dar labiausiai apipinti įvairiomis nuomonėmis išlieka suaugusių pažinčių portalai. Vieni nusiteikę kritiškai, o kiti smalsiai žvilgčioja į seksualinių pažinčių ieškotojų portalus, tačiau nedrįsta užsiregistruoti patys. Nepaisant įvairiausių...

Kaip išlaisvinti savo seksualines fantazijas

19/12/2014 19:19
Mūsų protas taip sukurtas, jog nuolatos net ir nesuvokdamas siekia naujų pojūčių, kurie patenkintų neišblėstantį mūsų smalsumo jausmą. Šis fenomenas psichologijoje plačiai diskutuojamas ir įvardijamas kaip „Naujos stimuliacijos poreikis“. Vieni siekdami jį patenkinti imasi naujos iki šiol...
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9